VIDEO UPDATE Acordul privind Brexit a fost respins de Parlamentul britanic. Înfrângere istorică pentru premierul Theresa May. Opoziția depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului. Reacția Theresei May

Parlamentul de la Londra a respins, marţi seară, proiectul acordului de “divorț” convenit cu Uniunea Europeană de către premierul britanic Theresa May. Acest vot, care reprezintă o înfrângere istorică pentru Theresa May, amplifică incertitudinea cu privire la viitorul Regatului Unit, cu două luni şi jumătate înainte de data prevăzută pentru ieşirea din UE. După vot, opoziția laburistă a anunțat depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului conservator condus de Theresa May.

  • UPDATE: Theresa May i-a reasigurat pe cei care au votat la referendum pentru părăsirea UE că votul lor va fi respectat și le-a cerut deputaților să vină cu soluții și să colaboreze cu Guvernul.

„Fiecare zi care trece fără ca această problemă să fie rezolvată înseamnă mai multă incertitudine, mai multă amărăciune și o rană tot mai mare”, a afirmat May, potrivit Reuters.
Premierul britanic a mai spus că, dacă va rămâne în funcție, va lua legătura cu Bruxelles-ul și cu partenerii europeni în cel mai scurt timp pentru a continua negocierile.