Președintele Alianței Familiilor din România, Petre Costea, și-a anunțat candidatura, ca independent, pentru europarlamentare

Președintele Alianței Familiilor din România, avocatul Petre Costea, a anunțat că va candida, ca independent, pentru alegerile europarlamentare din 2019.

Petre Costea a mai candidat pentru un loc de europarlamentar, în 2014, dar nu a reușit să strângă voturile necesare.

Născut în Bihor, Peter Costea profesează avocatura în Houston, Texas în drepturile civile și dreptul muncii. După absolvirea liceului în Arad, în 1978 Peter Costea a plecat în Statele Unite ca refugiat, dobândind cetățenia americană în 1985. A urmat programe de educație academică în universități prestigioase ale Americii.De la St. Mary’s University în San Antonio a obținut două diplome universitare, una în științe politice și una în relații internaționale. Și-a continuat studiile la Fletcher School of Law and Diplomacy din Boston de unde a obținut un masterat în drept internațional și un doctorat în diplomație. A obținut, de asemenea, un masterat în strategie internațională și controlul armamentelor de la Institute of High International Studies din Geneva, Elveția. În 1990 a absolvit University of Houston cu diploma de Juris Doctor. De-a lungul anilor Peter Costea a studiat și științe economice.


Din 1991 Peter Costea practică avocatura, fiind licențiat de Baroul Avocaților din Statul Texas, de Tribunalul Suprem al Statului Texas, și de Tribunalul Suprem al SUA. Înainte de avocatură, Peter Costea a fost lector universitar la St. Mary’s University în San Antonio, Houston Community College și University of Houston în Houston, iar în 1989, timp de un an, a fost lector universitar la University of the Witwatersrand în Johannesburg, Africa de Sud. A publicat diverse opinii în cotidiene din Statele Unite, iar în anii studenției a scris pentru Geneva News & World Report.
Peter Costea se identifică cu valorile tradiționale, pro-familie și pro-viață, pentru care pledează în Statele Unite, România, în structurile europene și la Organizația Națiunilor Unite. Hobby-ul lui principal este alergatul și călătoriile în țările mai puțin vizitate ale lumii. În decembrie 2012, a escaladat Kilimanjaro.