Norvegia a expulzat un diplomat polonez după ce acesta s-a implicat de partea unor cetățeni care contestau deciziile Barnevernet…

Ministerul de Externe de la Oslo a anunțat luni că va expulza un consul polonez care a intrat în conflict cu oficialii norvegieni pe tema unor cazuri în care cetățeni polonezi contestau decizii ale Barnevernet, serviciul de protecție a copilului din Norvegia, informează Polish Press Agency (PAP).


Ministerul de Externe de la Oslo a luat decizia să-l expulzeze pe consulul polonez Slawomir Kowalski motivând că acesta a avut un comportament care nu este compatibil cu statutul diplomatic, a declarat purtătoarea de cuvânt a MAE norvegian, precizând că diplomatul polonez ar fi obstrucționat munca oficialilor norvegieni.


„Aceasta este o decizie extrem de nejustificată”, a afirmat Szymon Szynkowski vel Sek, adjunctul ministrului poloneze de Externe, într-un mesaj pe Twitter. În replică, Varșovia a anunțat că va expulza și ea un consul norvegian.

Consulul Slawomir Kowalski a fost implicat în mai multe cazuri în care cetățeni polonezi contestau decizii ale Barnevernet, serviciul de protecție a copilului din Norvegia.
Potrivit presei poloneze, aproximativ 150 de familii ajutate de Kowalski se confruntau cu posibilitatea pierderii custodiei asupra copiilor lor, în urma unor decizii ale Barnevernet.