Intalnire istorica intre liderul Coreei de Nord si cel al Coreei de Sud

Buna si bine ati venit la aceasta editie a emisiunii „Mapamond Crestin”! Liderii celor doua Corei s-au intalnit in cadrul unui intalniri de o importanta istorica saptamana trecuta. A fost pentru prima data, din 1953, cand un lider din Coreea de Nord a trecut in Coreea de Sud. Intr-un comunicat comun, ambii lideri au fost de acord cu denuclearizarea completa a Peninsulei Coreea, insa, nu au dat detalii legate de modul obtinerii acelui obiectiv. Presedintele Trump saluta intalnirea spunand ca se intampla lucruri bune, insa, doar timpul va arata asta. Intre timp, conform liderilor crestini, oprirea atrocitatilor care violeaza drepturile umane in Coreea de Nord trebuie sa fie o prioritate. Producatorul Emily Jones a discutat cu Suzanne Scholte de la Coalitia pentru Libertatea Coreei de Nord. Scholte spune ca numai rugaciunea si postul pot aduce schimbari.

Conform unui comunicat de presa a unei intalniri pentru libertatea religioasa din ianuarie, expertul in „Juche”, care este religia Coreei de Nord, a spus ca trebuie sa luptam impotriva capeteniilor demonice din Coreea de Nord. Nu ajunge sa ne rugam, trebuie sa si postim, sa chemam numele Dumnezeului Atotputernic in numele poporului din Coreea de Nord care sufera sub cea mai brutala dictatura din istoria moderna.

– Coreea de Nord activeaza mult, inainte de intalnirea care va urma intre presedintele Trump si Kim Jong-un. Credeti ca Dumnezeu a raspuns rugaciunilor?

-„… cu Dumnezeu toate lucrurile sunt posibile”! Cand vine vorba de Kim Jong-un, ar trebui sa ii cerem sa elibereze prizonierii americani, sa-i cerem sa nu-si mai tortureze propriul popor cand incearca sa dezerteze. Exista, totusi, anumite lucruri despre care cred ca ar putea fi un semnal ca exista o schimbare in inima lui Kim Jong-Un, insa nu vad ca s-ar intampla ceva, a raspuns Suzanne Scholte.

– Ultima saptamana din aprilie este Saptamana pentru Libertatea Coreei de Nord. Ce se intampla si care este semnificatia acestei saptamani?

– Anul trecut, in cadrul Saptamanii pentru Libertatea Coreei de Nord, dezertorii spuneau: „adevarul va va face slobozi.”. O tanara care locuia in Phenian spune ca ea si mama ei au avut un restaurant care era frecventat de elita. Ea a spus ca manipularea este asa de masiva incat, atunci cand a murit Kim Jong-il, ea a crezut ca va muri si ea. Toata familia a crezut ca va muri, deoarece el a fost zeul lor. A mai spus ca, atunci cand au aflat ca el nu este un zeu si, au aflat de Dumnezeul unic si adevarat, totul s-a schimbat. Am decis ca tema Saptamanii pentru Libertatea Coreei de Nord sa fie „adevarul va va face slobozi.” Ne vom concentra atentia pe lucrarea pe care dezertorii care au fugit din Coreea de Nord o fac prin emisiunile de radio realizate zilnic de nord-coreeni. Exista un parteneriat intre dezertorii nord-coreeni si bisericile din Statele Unite. Ne vom focaliza pe cei care zilnic trimit brosuri cu informatii in Coreea de Nord, pe cei care duc informatii despre lume in Coreea de Nord. Ne vom focaliza pe lucrarea dezertorilor nord-coreeni, aceea de a schimba mentalitatea oamenilor din Coreea de Nord. „Adevarul va va face slobozi!”

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 720 – 6 mai 2018. Ultimele stiri crestine – http://alfaomega.tv/stiri