Intalnire istorica intre Donald Trump si Kim Jon-un

Presedintele Trump si Kim Jong-un s-au intalnit in cadrul unei intalniri istorice pentru a pune capat amenintarii nucleare din partea Coreei de Nord. Conform unor specialisti, intelegerea nu contine multe detalii, dar sunt cu totii de acord ca este un prim pas foarte bun pentru a denucleariza Coreea de Nord, dar si pentru a reduce persecutia crestinilor. Heather Sells vine cu detalii.

Presedintele promoveaza angajamentul Coreei de Nord denuclearizarea Peninsulei Coreeana. Insa, cei doi lideri au spus ca acest scop poate fi atins prin mai multe negocieri. Criticii presedintelui si-au exprimat ingrijorarea.

Angajamentul presedintelui pentru a anula manevrele militare pe Peninsula Coreeana i-a surprins pe multi in tara si in strainatate.

„Avand in vedere ca suntem in mijlocul unei negocieri vaste, „jocurile de razboi” trebuie sa inceteze.” a spus Donald Trump.

„Mesajul este acela de a gasi o solutie pasnica. Sunt de acord cu incetarea manevrelor militare. Astfel, castigam timp.” a declarat Lindsey Graham.

Sustinatorii libertatii religioase sunt de parere ca prin aceasta intalnire s-a facut un pas in directia potrivita. Presedintele spune ca a vorbit cu fermitate despre crestinii din Coreea de Nord cu Kim Jong-un.

Franklin Graham trimite ajutoare umanitare in Coreea de Nord timp de zeci de ani. El spune ca se asteapta ca persecutia se va reduce.

„Sunt convins ca aceasta intalnire dintre presedintele Trump si Kim Jong-un este foarte importanta. Crestinii din Coreea de Nord vor beneficia de pe urma intalnirii.” a spus Lindsey Graham.

Imaginea intalnirii inca ii uimeste pe multi. Cei doi lideri, s-au aflat unul langa celalalt, dupa decenii de ostilitati intre cele doua natiuni. Unii din partidul democrat spun ca intalnirea a fost o greseala.

Aceasta intalnire reprezinta un mare castig pentru Kim Jong-un si Coreea de Nord. El a obtinut ce tatal lui si bunicul lui nu au reusit sa obtina: o intalnire ca parteneri egali pe plan mondial.

Dar analistul Partidului Democrat Pat Caddell spune ca imaginile sunt fantastice si ii vor aduce mai multa popularitate de o importanta cheie la alegerile partiale.

Presedintele intentioneaza in mod clar sa profite de acest moment. Dupa ce a ajuns acasa a scris pe Twitter: „Toata lumea se poate simţi acum mult mai in siguranţa, decat in ziua in care am preluat mandatul.”

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 727 – 24 iunie 2018. Ultimele stiri crestine – http://alfaomega.tv/stiri